Vanuit een BespaarCase Community werkt u samen met andere ondernemers uit uw gemeente doelgericht aan energie besparen. Door het deelnemen in workshops, duurzaamheidskringen en participatie in een online platform werkt u gericht aan duurzaam ondernemen en het realiseren van concrete besparingen.

U deelt kennis/ervaring met de andere deelnemers, ontvangt praktische tips en wordt gestimuleerd in het initiëren van nieuwe bespaaractiviteiten binnen uw bedrijf:

• Breng uw energieverbruik real-time in kaart
• Stimuleer uw personeel om energieverbruik te reduceren
• Optimaliseer stapsgewijs uw gebruik, verbruik en kosten
• De huidige deelnemers bespaarden gemiddeld 17%

Energieverbruik bedrijf in beeld

Met de monitoring van uw BespaarCase Smartbox brengt u uw verbruik real-time in beeld. Via uw eigen online dashboard ontdekt u vervolgens waar uw verspillingen (kansen) liggen. Zodat u kunt u onder begeleiding van uw energiecoach doelgericht kan gaan besparen. In de Community bespreekt u de uitgangspunten van uw besparingen in gebruik, verbruik en kosten met uw mede-deelnemers. Waar zien zij de grootste kansen?

Stimuleer uw personeel

Met inzicht in gebruik, verbruik en kosten kan uw bedrijf bewust inzetten op energie-besparing. Middels bewustwording, beleving en beloning worden medewerkers enthousiast gemaakt over energiebesparing op de werkvloer én thuis. U volgt het resultaat via de BespaarCase Smartbox en houdt zo regie. In de BespaarCase Community deelt u uw ervaringen met de andere deelnemers ten aanzien van energie besparen. Hoe zetten zij hun personeel aan tot bewust energiegebruik?

Optimaliseer doelgericht

In ieder bedrijf is er energiebesparing mogelijk. U moet alleen weten waar u moet zoeken. Op basis van uw verbruiksdata (zichtbaar via de Smartbox), de begeleiding van uw energiecoach en praktijkvoorbeelden van uw mede-deelnemers zet u gericht in op het optimaliseren van gebruik, verbruik en kosten binnen uw bedrijf. Waar boekten uw mede-deelnemers de grootste successen binnen uw bedrijf?

Samen energie besparen

Het bespaarresultaat van de deelnemers van de diverse BespaarCase Communities vertaalt zich in een gemiddelde besparing van 17%. Door bewust met energie aan de slag te kan in een Community kunt u ook een dergelijk bespaarresultaat behalen. Het is aan u: welk doel stelt u voor uzelf?

De vier stappen van de BespaarCase – Bewustwording, Optimaliseren, Vervangen, Toevoegen – loodsen u altijd naar een optimale besparing.

Naast de focus op individuele besparing, wordt er bij een BespaarCaseCommunity ingezet op het vergelijken van het energie besparen. Waar liggen er kansen voor uw bedrijf?

Meld u nu aan

Wilt u weten of er ook een BespaarCase Community bij u in de buurt is? Neem dan contact met ons op via support@bespaarcase.nl. Wilt u zelf een Community starten met een groepje ondernemers uit uw omgeving? Of wilt u juist als gemeente een Community inrichten om energiebesparing te stimuleren? Beide benaderingen bieden een goede basis voor samenwerking. Wij vertellen u graag meer.

Eén ding is zeker: rond een BespaarCase Community ontstaat beweging én concreet resultaat. Van bewustwording over energiegebruik door medewerkers, successen in scherpe inkoop tot het collectieve opwekken van energie. Een Community is dus zeker ook een goede toevoeging op uw ondernemersvereniging, parkmanagement of BIZ.