“Het is ideaal om in het voortraject van een verbouwing en verduurzaming van een huis de BespaarCase Box te plaatsen, en zo het verschil met na de verbouwing te meten. We kunnen daarna hardere beloftes maken over wat warmtepompen, zonnepanelen of vloerverwarming aan besparing opleveren,” vertelt Martin Hoekstra van installatiebedrijf ST/Warmte.

“Voor een goed advies over zinvolle investeringskeuzen voor verduurzaming wil je echt veel weten, dat gaat van buitentemperatuur tot windsnelheid,” stelt Hoekstra. “Als je bijvoorbeeld extra veel verbruik hebt als het kouder is dan 3°C, geeft dit aan dat het geen zin om een warmtepomp te installeren. En dan weet ik ook welke CV-ketel bij jou het zuinigst is.”

Gerichter advies

Op dit moment is er een focus in Nederland op isoleren en technische investeringen doen, zonder te weten wat het meest efficiënt is. Met enkel de nieuwe slimme meter in de meterkast weet je niet wat een investering echt oplevert en waar de besparing aan ligt. Als je via monitoring inzicht kunt hebben in het verbruikersgedrag, dan weet je waar je het slimst in kunt investeren en kan een verbruiksbesparing worden gemaakt van 30 tot 40%.

“Op dit moment is er in Nederland een focus op investeren zonder te weten wat het meest efficiënt is.”

“Wij bieden de monitoring van BespaarCase heel gunstig aan onze klanten aan, zodat wij kunnen zien hoeveel de warmtepompen die we installeren werkelijk besparen.” De specificaties op warmtepompen zijn vaak aan de voorzichtige kant, aldus Hoekstra. Ze gaan werken met serviceabonnementen, omdat met deze verbruiksgegevens gerichter advies kan worden gegeven bij onderhoudsbeurten.

Geen big data

Het systeem van BespaarCase biedt wat voordelen ten opzichte van sommige andere, stelt Hoekstra: “Big data heeft bij ons geen toegang tot jouw gegevens: je hebt een eigen privaat platform. En BespaarCase monitort in vergelijking met je eigen gedrag en niet met dat van je buurman. Dit geeft veel meer inzicht is onze ervaring.” Hij vindt het dashboard ook duidelijker en uitgebreider dan andere systemen die hij heeft bekeken.

“Big data heeft bij ons geen toegang tot jouw gegevens.”

Laaghangend fruit

“Ik zie dat mensen die zo’n box van BespaarCase hebben veel bewuster worden van alle apparatuur die ze hebben. Ik ook. Je gaat laaghangend fruit zien. Mijn vader trekt nu even de stekker van de keukenboiler eruit als hij een maand op vakantie gaat. En bij ons op de zaak… nadat de box was geïnstalleerd heb ik een besparing in energie van 90% gemaakt. Ik schaam me ervoor dat ik het niet eerder heb gezien. De kantinedeur bleef altijd open staan naar een koude ruimte. De radiator bleef loeien. Een dingetje op de deur om die te sluiten levert me nu vier euro per dag op. De aanschaf van de BespaarCase Box betekent dus soms zelfs fors besparen, zonder dat het comfort kost.”

Wat Hoekstra motiveert? “Het is een dieper gevoel, een soort oergevoel, dat we zuinig moeten zijn op wat we hebben. De bevolking groeit, maar we moeten de aarde niet opeten. We eten allemaal van dezelfde planeet. De wereld kan alleen mooier worden als we niet verkwisten en we er goed voor zorgen.”

“We kunnen nu hardere beloftes maken over wat investeringen opleveren.”

Meer informatie?

Wilt u weten hoeveel uw bedrijf kan besparen met BespaarCase? Neem dan snel contact met ons op via support@bespaarcase.nl of via tel. 08 58 77 11 15.