Loading...

Bewustwording op basis van monitoring

Het startpunt van uw besparing

Wilt u optimaal besparen op uw energie? Met de meetgegevens vanuit uw BespaarCase Smartbox stellen wij een overzichtelijk Bespaar Plan voor u op. In dit plan lichten wij u toe welke besparingen u kunt behalen op basis van de principes BewustwordingOptimaliserenVervangen en Toevoegen.

Daarbij is Bewustwording altijd het startpunt van uw besparing. Het inzicht dat uw Smartbox u verschaft biedt u aanknopingspunten om direct actief aan de slag te gaan met energie besparen. Elke uitgezette airco, elke gesloten deur en elke uitgedraaide verwarming draagt nu immers meetbaar bij aan uw besparing. Hoe ver dringt u de energiemeters op uw dashboard terug?

Bewustwording

Lees meer over de voordelen van inzicht in uw energieverbruik.

Energiebesparing BespaarCase genomineerd voor Rotterdamse innovatieprijs ‘No Bullshit’

BespaarCase is genomineerd voor No Bullshit Rotterdam. BespaarCase, een energiebesparingsconcept van Enerless (Fermiweg), is 1 van de 11 genomineerden voor deze innovatieprijs welke 11 mei wordt uitgereikt.

Energiearmoede toolkit stimuleert energiebesparing

10% van de huishoudens in Nederland heeft een te hoge energierekening ten opzichte van hun inkomen. Zij hebben moeite met het betalen van de energierekening. Dat noem je energiearmoede. Om deze armoede te bestrijden is er nu een toolkit ontwikkeld voor gemeentes, energieleveranciers en NGO’s die energiebesparing willen stimuleren. BespaarCase ondersteunt dit initiatief van harte.

Laat uw klanten zien hoe duurzaam u omgaat met uw energie

Een klant – installateur van warmtepompen, zonnepanelen en andere zaken met betrekking tot duurzame energie – wil zijn eigen bedrijfspand als voorbeeld stellen voor zijn duurzame producten, met als doelstelling om zonder gasaansluiting verder te gaan. BespaarCase komt, via energieadviseur E4PRO, in actie.

“Energie niet morsen komt vóór zonnepanelen”

“BespaarCase is voor mij een manier om met bedrijven in gesprek te komen, een beetje als een breekijzer voor het gesprek,” zegt Rien Kok van IslandSolar. Hij begint

Energiemonitoring bij grootverbruik, de BespaarCase Box

“Als partner van BespaarCase zijn we al jaren op zoek naar een goede manier om ook grootverbruik-klanten te kunnen helpen met energiemonitoring. Uiteindelijk draait alles om de juiste berichtgeving op het juiste moment, zodat een eindgebruiker zijn energiebalans onder controle kan houden.

Ook úw bedrijf is verplicht om energie te besparen

Tot op heden probeerde de overheid bedrijven te verleiden tot het uitvoeren van besparingsmaatregelen met subsidies en andere stimuleringsregelingen. Zij gooit het nu echter over een andere boeg...

“BespaarCase kan hardere beloftes maken over wat investeringen opleveren.”

LEES MEER

“De investering in de monitoring voor de energiebesparing wordt binnen twee jaar terugverdiend”

Lees Meer

Besparingen in de praktijk

Voorbeelden van besparing door bewustwording

  • Bij een automotive bedrijf in gemeente Nissewaard werd er vanuit de BespaarCase monitoring in kaart gebracht dat de compressor zorgde voor pieken in het verbruik door het vele aanslaan. Reden om de vervolgstap Optimaliseren te volgen. Het bedrijf bespaarde door deze aanpassing 8000 kWh per jaar, wat gelijk staat aan € 1200,-
  • Een ander bedrijf stelde het verduurzamen van de verlichting al jaren uit. Uit onze scan en monitoring blijkt dat de investering in deze vervanging binnen 4 jaar is terugverdiend. Ieder volgend jaar levert dit bedrijf een besparing van 55% op het energieverbruik van de verlichting. Zonder de nieuwe inzichten die BespaarCase bood zou dit bedrijf dus nog jaren teveel hebben betaald, omdat de investering in verduurzaming te duur leek.
Ik wil ook besparen
“De investering in de monitoring voor de energiebesparing wordt binnen twee jaar terugverdiend”