Een klant – installateur van warmtepompen, zonnepanelen en andere zaken met betrekking tot duurzame energie – wil zijn eigen bedrijfspand als voorbeeld stellen voor zijn duurzame producten, met als doelstelling om zonder gasaansluiting verder te gaan. BespaarCase komt, via energieadviseur E4PRO, in actie.

Het werken zonder gas heeft niet alleen het financiële voordeel dat kosten als het vastrecht en dergelijke voor de gasaansluiting komen te vervallen, maar zorgt er ook voor dat de klant het maximale rendement van de zonnepanelen versus de warmtepompen haalt.

Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, ontstaat bij de klant de wens om de teruglevering op het stroomnet en de overgebleven afname te monitoren. De slimme meter alleen brengt daarbij nog niet het gewenste inzicht. Samen wordt er daarom besloten om de real-time uitlezing van de BespaarCase Smartbox aan te sluiten en het bijbehorende dashboard in te richten.

Daarna worden de warmtepompen geïnstalleerd ter verwarming van het pand en wordt de gasaansluiting afgesloten. Nu de winter voor de deur staat, volgt er een periode van monitoren en optimaliseren van alle installaties tot een bruikbaar en efficiënt systeem.

Dashboard biedt inzicht

Het Dashboard van de BespaarCase zorgt daarbij voor het zichtbaar maken van de energiestromen voor zowel de klant zelf als voor haar eigen partners en klanten die zijn geïnteresseerd in de duurzame middelen.

idevices-dashboard-w525

Een mooi voorbeeld van wat het Dashboard van de BespaarCase kan bieden bij de verduurzaming van een woning of bedrijfspand. Met BespaarCase laat u zien hoe duurzaam u omgaat met uw energie. Zeker als u staat voor toekomstbestendig en duurzaam ondernemen, heeft u hiermee een krachtig middel in handen.

Meer informatie?

Wilt u uw energieverbruik- en besparingen ook inzichtelijk maken? Neem dan snel contact met ons op via support@bespaarcase.nl of via tel. 08 58 77 11 15. Wij vertellen u graag meer.