“Als je zichtbaar maakt wat het aandeel van bijvoorbeeld de buitenverlichting van een bedrijf in de totale energiekost is, dan kijkt men er vaak anders tegenaan. Ondernemers hebben niet in de gaten hoeveel geld het uiteindelijk oplevert als ze hun energieverbruik gaan monitoren,” vertelt Maaikel Fluks van Energy for Professionals (E4PRO).

“E4PRO helpt bedrijven besparen op energiekosten, door het ondersteunen van de energieadministratie. Wij adviseren over slimme inkoop van energie, factuurcontrole– daar worden regelmatig fouten gemaakt – tot overzicht van het energieverbruik,” vertelt Fluks.

“Door onze samenwerking met BespaarCase, krijgen onze klanten een extra service: door het inzichtelijk maken van verbruiksbesparingsmogelijkheden. En wat je niet gebruikt, daar betaal je tenslotte niet voor.”

Terugverdienen

“BespaarCase zorgt voor installatie en kijkt wat er technisch slim is voor energiebesparing. Door te investeren in een box van BespaarCase kunnen ze veel geld terugverdienen, daar zijn ondernemers wel gevoelig voor. Doordat je inzicht krijgt in de pijnpunten en besparingsmogelijkheden weet je wat de slimste investering is.”

“Ondernemers zijn wel gevoelig voor veel geld terugverdienen”

Jip en Janneke

Voor ‘kleinverbruiksklanten’ is de invoering van de slimme meter al een stap in de goede richting, aldus Fluks. Periodieke overzichten zijn daarmee mogelijk en het vermindert miscommunicatie over meterstanden. Het is op deze slimme meter dat een monitoringsysteem eenvoudig worden geïnstalleerd. “Voor ‘grootverbruikklanten’ zijn er sinds zo’n 8 jaar portals voor het verbruik, behoorlijk technisch en weinig gebruiksvriendelijk. Dit monitoringssysteem is heel begrijpelijk, je snapt gewoon wat er gebeurt, het is in een soort van Jip en Janneke taal.”

Uitnodigingen van dashboards

Fluks vergelijkt het systeem met het dashboard in zijn auto. “Ik had vroeger een GTI, met rode accenten in het dashboard, waar de snelheidsmeter en toerenteller worden benadrukt. Het nodigde me uit om hard te gaan. Ik heb nu een Toyota Auris, en die geeft met blauwe accenten prominent de verbruiksmeter en de historie aan. Het is nu automatisch een uitdaging geworden om zuinig te worden in verbruik. Het monitoringsysteem van BespaarCase doet in wezen hetzelfde als deze Auris. Je wil ervoor zorgen dat je in de groene zone blijft.”

“Het wordt hiermee automatisch een uitdaging om zuinig te worden in verbruik”

Kleine moeite

Wat motiveert Fluks? “Ik vind verspilling zonde. Ik zeg mijn kinderen ook de radio en het licht uit te doen als ze uit hun kamer gaan. Het is goedkoper en maar een kleine moeite.”

Meer informatie?

Wilt u weten hoeveel uw bedrijf kan besparen met BespaarCase? Neem dan snel contact met ons op via support@bespaarcase.nl of via tel. T. 08 58 77 11 15.